Filippone Origano di Sicilia Biologico to suszone organiczne oregano z Sycylii BIO w gałązkach o intensywnym aromacie, uprawiane tradycyjnymi metodami w górach Madonie na wysokości 1000 metrów nad poziomem morza. Zbieranie ręczne i pakowanie metodami rzemieślniczymi gwarantują jakość i zachowanie aromatu poprzez długi czas.
Oregano marki Filippone uprawiane jest na otwartych polach w wysokich górach (1000m npm), na terenie Parku Madonie. Właśnie wysokość jest jednym z najszczególniejszych komponentów gwarantujących wysoką jakość uprawy, o czym świadczy etymologia samego słowa. W rzeczywistości origanum pochodzi od „òros" (= góra) i „ganào" (= jestem zachwycony). Najtrafniejsze interpretacje sprowadzają pochodzenie nazwy do pojęcia „uznanieu górą" lub błyskotliwa, jasności, ornamentu, radości z góry albo korzystnego wzrostu w górach i na wyższych stopniach obszarów nasłonecznionych. Właśnie w odniesieniu do tego ostatniego znaczenia nasze Oregano, naturalna ozdoba gór Madonie, znajduje w tym potężnym miejscu naturalne środowisko do niezakłóconego wzrostu i osiągnięcia niepowtarzalnego aromatu, charakterystycznego smaku i wszystkich jego atrybuty.
wykorzystanie
Ma obszerne wykorzystanie w kuchni śródziemnomorskiej. Niezwykle poprawnie nadaje się do przyprawiania pizzy, sałatek, ziemniaków i konserwowych w oleju albo occie mięs i ryb.
parametry PROZDROWOTNE
Oregano jest konwencjonalnie znane z przeróżnych atrybuty terapeutycznych, takich jak parametry antyseptyczne, wspomagające cykl trawienia, tłumiące kaszel, łagodzące bóle brzucha. Aktualnie potwierdza sięwystępowanie atrybuty przeciwzapalnych i przeciwutleniających stanowczo ważnych w walce z wolnymi rodnikami.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Filippone suszone oregano organiczne z sycylii bio w gałązkach 25g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.