Zdjęcia produktu


Schładzarko-zamrażarka szokowa (poj. 14xgn1/1) y2-14 | (Mercatus)

Zamrażarki Mercatus
Dostepność na dzień 03.12.2024: brak

Promocyjna oferta cenowa:

Niestety na chwilę obecną w naszej bazie nie ma sklepów posiadających {produkt} w magazynie. Prosimy spróbować ponownie później.

Recenzje i opinie

Opis produktu Schładzarko-zamrażarka szokowa (poj. 14xgn1/1) y2-14...

Schładzarka (zamrażarka) szokowa Y2-14 firmy Mercatus - w pełni produkowana z wysokiej jakości stali rdzoodpornej.zapewnia prędkie i jednorodne schładzanie i zamrażanie potraw. Jednorazowo pomieści 14 pojemników GN 1/1 o maksymalnej głębokości 6,5 cm. Progresywne sterowanie elektroniczne z instynktownym menu i łatwą nawigacją.
Chłodziarka ma dwa cykle pracy:
  • chłodzenie szokowe - zakres temp. Od +70ºC do +3ºC; czas trwania 90 minut
  • zamrażanie szokowe - zakres temp. Od +70ºC do -18ºC; czas trwania 240 minut

samoczynny sygnał zakończenia wybranego procesu. Po skończeniu procesu urządzenie pracuje jako schładzarka albo zamrażarka utrzymując końcową temperaturę procesu.

Schładzarko-zamrażarka szokowa Mercatus ma 4 programy:

  • łagodne schładzanie
  • gwałtowne schładzanie
  • łagodne zamrażanie
  • gwałtowne zamrażanie

jednocześnie istnieje możliwość indywidualnej zmiany ustawień, co zezwala na dostosowanie parametrów pracy urządzenia do własnych potrzeb użytkownika.

Świeżo przygotowane, naturalne produkty żywnościowe zawierają bakterie, które w korzystnych warunkach (trafna temperatura i wilgotność) namnażają się. Najgroźniejsze są w przedziale temperatury od +35º do +65ºC. Schładzanie szokowe oznacza zmniejszanie temperatury produktu z +7ºC do +3ºC w najkrótszym możliwym czasie, nie dłuższym niżeli 90 minut.
Dla przykładu potrawy schłodzone przez 90 min, przy zachowaniu zasad szybkiego schładzania oraz temperatury przechowywania, mogą być przechowywane 4 - 5 dni. Czas przechowywania można wydłużyć nawet do kilku miesięcy jeżeli potrawę po schłodzeniu zamrozimy.
Schładzanie i zamrażanie szokowe - proces prędkiej redukcji temperatury potraw; produktywnie zapobiega namnażaniu się bakterii wywołujących psucie potraw, a także utracie z nich wody, co jest głównym problemem przy klasycznym, powolnym stygnięciu jedzenia. Potrawy schładzane szokowo zachowują pełne właściwości - nie tracą smaku, nie rozwarstwiają się.
Schładzanie szokowe:
  • wspomaga cykl przygotowywania obszernej ilości potraw - po zregenerowaniu w piecu konwekcyjno-parowym smakują tak, jakby były sporządzone na świeżo
  • zapewnia wydłużoną nawet do kilkunastu dni przydatność do spożycia
  • upraszcza przechowywanie - gotowe zmrożone potrawy łatwiej zmieścić w np. Szafie mroźniczej


Schładzarka szokowa współpracuje idealnie z pakowarką próżniową i piecem konwekcyjno-parowym, wspomagając przechowywanie gotowych potraw z zachowaniem ich pełnej przydatności do spożycia.

Uwaga:

Urządzenie sprzedawane bez pojemników GN.

Dane oraz specyfikacja:

Ranking ofert - najlepsze promocyjne ceny 2017

W naszym rankingu znajduje się 0 promocyjnych ofert w cenie 0,00 zł.

Opinie i recenzje użytkowników

Dodaj opinie lub recenzję dla Schładzarko-zamrażarka szokowa (poj. 14xgn1/1) y2-14 |. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.

Produkty powiązane

Inne w kategorii Zamrażarki