SONKO Pieczywo lekkie razowe 170 g – pełny przemiał dla pełnego zdrowia!Mąka razowa jest typem mąki pełnoziarnistej grubomielonej. Właśnie przez to nadaje ona pieczywu typowy smak. Jednak takie mielenie mąki umożliwia wykorzystanie całego ziarna, a razem z tym zachowanie wielu ważnych składników odżywczych.
Jedząc każdego dnia lekkie pieczywo razowe, dostarczasz sobie witamin i minerałów niezbędnych do korzystnego działania całego organizmu!Lekkie razowe pieczywo – perfekcyjne o każdej porze dniaPieczywo razowe bogate jest w błonnik, a także ma wysoką zawartość białka, prosto je zbilansować w pożywnym posiłku, niezależnie czy będzie to śniadanie, przekąska czy kolacja.
w dodatku zawartość inuliny zniża indeks glikemiczny pieczywa, więc może być bezpiecznie spożywane jednocześnie poprzez cukrzyków, jak i osoby z insulinoopornością. Wyśmienicie nadaje się także dla wszystkich, którzy chcą zadbać o swoją dietę!Nasze razowe pieczywo wykonane jest z mieszanki mąk pszennej i żytniej, w ten sposób jest odo genialnym źródłem witamin i minerałów.
posiada ono bowiem kompleks witamin z grupy B: B1, B2, B3, B6 i B9, a także mikroskładniki takie jak: cynk, fosfor, magnez, mangan, miedź, selen i żelazo. Taki pakiet wpływa należycie na pracę układu krwionośnego i serca, przyczynia się jeszcze do obniżenia cholesterolu we krwi i poprawia lipodogram.
Natomiast zawartość otrąb wznosi liczba błonnika w mące, co upraszcza przemianę materii i stan układu pokarmowego.W skrócie: – wysoka zawartość błonnika– bez dodatku cukrów**– z inuliną (błonnik rozpuszczalny)– minerały pochodzenia naturalnego– źródło magnezu i cynku– 1 kromka to ok.
20 kcal– 52,6% pełnoziarnistej mąki żytniej i pszennej** zawiera naturalnie występujące cukry
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Pieczywo lekkie razowe 170 g. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.