Koromé Pane Guttiau - sardyński chleb- konwencjonalny z oliwą. Pane Carasau to kamień węgielny chleba produkowanego we Włoszech, a skrupulatnie na Sardynii. Jest on tworzony z ponownie zmielonej semoliny z pszenicy durum, gotowanej, opiekanej i rozdrobnionej na wyjątkowo cienkie arkusze, chrupiące po upieczeniu.
Jego nazwa wywodzi się od słowa Carasare, co w języku sardyńskim oznacza opiekanie, cykl konieczny do nadania mu standardowej i oryginalnej chrupkości i kruchości, która to cecha (poza minimalną grubością) właśnie go uwydatnia. Nierzadko Pane Carasau nazywa się w pozostałych częściach Włoch - Carta Musica = papier nutowy.
elementy: Przemielona semolina z pszenicy durum 60%, woda, sól, drożdże piwne.
składniki użyte do przygotowania Pane Carasau to po prostu mąka, woda, sól i drożdże. Proste, starożytne surowce, dzięki którym stosując proces wytwarzania przekazywany z pokolenia na pokolenie, realne jest nadanie cieniutkim płatom pieczywa niepowtarzalnego smaku i konsystencji.
Pane Guttiau to odmiana konwencjonalnego Pane Carasau, aromatyzowana solą i olejem. Ta niepokaźna, aromatyczna korekta poprawia smak sardyńskiego chleba, czyniąc go jeszcze bardziej apetycznym, otwierając drogę do nieskończonych eksperymentów gastronomicznych i rozmaitych sposobów jego spożywania.
komponenty przepisu Pane Guttiau są zatem takie same jak w przypadku Carasau, z wyjątkiem naturalnych dodatków wybranych w celu nadania charakteru i smaku. Dlatego mąka z pszenicy durum nadal jest głównym składnikiem tego artykułu. Przepis i procedura, przekazywane rodzinom Sardynii z pokolenia na pokolenie, to prawdziwy sekret, który czyni Carasau i Guttiau tym, czym są.
tradycyjny, tradycyjny Pane Guttiau aromatyzowany jest tylko oliwą z oliwek i solą. W sytuacji linii KOROME pomyślano o rozszerzeniu doznań smakowych, proponując rodzaje z dodatkiem papryczki chili, rozmarynu czy aktywnego węgla. Są to pyszne wariacje na temat sardyńskiego chleba, które dają jeszcze więcej możliwości łączenia tego fantastycznego jedzenia z wieloma różnorodnymi potrawami, od przystawek przez dania główne a na deserach kończąc.
marka KOROME, sardyński firma Pane Carasau i Guttiau, w swym zakładzie nie produkuje ani nie używa do swojej produkcji żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego co czyni sardyńskie chlebki tej marki przyjaznymi dla WEGAN.
wykonano we Włoszech.
MADE in Italy
Prodotto in Sardegna
artykuł najwyższej jakości.
Opakowanie 250g
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Korome Pane Guttiau con Olio di Oliva prodotto in Sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek 250g pudełko. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.