Koromé Pane Guttiau Peperoncino - sardyński chleb- tradycyjny z oliwą i z peperoncino. Pane Carasau to kamień węgielny chleba stworzonego we Włoszech, a precyzyjnie na Sardynii. Jest on wyprodukowany z ponownie zmielonej semoliny z pszenicy durum, gotowanej, opiekanej i rozdrobnionej na szczególnie cienkie arkusze, chrupiące po upieczeniu.
Jego nazwa wywodzi się od słowa Carasare, co w języku sardyńskim oznacza opiekanie, proces niezbędny do nadania mu typowej i niepowtarzalnej chrupkości i kruchości, która to cecha (poza minimalną grubością) właśnie go podkreśla. Nierzadko Pane Carasau nazywa się w pozostałych częściach Włoch - Carta Musica = papier nutowy.
elementy: Przemielona semolina z pszenicy durum 60%, woda, sól, drożdże piwne.
składniki użyte do przygotowania Pane Carasau to po prostu mąka, woda, sól i drożdże. Proste, starożytne ascetycznce, dzięki którym stosując cykl wytwarzania przekazywany z pokolenia na pokolenie, osiągalne jest nadanie cieniutkim płatom pieczywa unikalnego smaku i konsystencji.
Pane Guttiau to odmiana tradycyjnego Pane Carasau, aromatyzowana solą i olejem. Ta minimalna, aromatyczna korekta ulepsza smak sardyńskiego chleba, czyniąc go jeszcze bardziej apetycznym, otwierając drogę do nieskończonych eksperymentów gastronomicznych i różnorodnych sposobów jego spożywania.
elementy przepisu Pane Guttiau są zatem takie same jak w sytuacji Carasau, z wyjątkiem naturalnych dodatków wybranych w celu nadania charakteru i smaku. Dlatego mąka z pszenicy durum nadal jest głównym składnikiem tego towaru. Przepis i procedura, przekazywane rodzinom Sardynii z pokolenia na pokolenie, to prawdziwy sekret, który czyni Carasau i Guttiau tym, czym są.
tradycyjny, klasyczny Pane Guttiau aromatyzowany jest tylko oliwą z oliwek i solą. W sytuacji linii KOROME pomyślano o zwiększeniu doznań smakowych, oferując warianty z dodatkiem papryczki chili, rozmarynu czy aktywnego węgla. Są to pyszne wariacje na temat sardyńskiego chleba, które dają jeszcze więcej możliwości łączenia tego fantastycznego jedzenia z wieloma różnorodnymi potrawami, od przystawek przez dania główne a na deserach kończąc.
marka KOROME, sardyński marka Pane Carasau i Guttiau, w swoim zakładzie nie produkuje ani nie używa do swej produkcji żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego co czyni sardyńskie chlebki tej producenta przyjaznymi dla WEGAN.
produkowano we Włoszech.
MADE in Italy
Prodotto in Sardegna
towar najwyższej jakości.
Opakowanie 250g
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Korome pane guttiau al peperoncino con olio di oliva prodotto in sardegna klasyczny chleb sardyński z oliwą z oliwek z peperoncino 250g pudełko. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.