Ekspres kolbowy the Oracle przygotuje wysokiej jakości kawę, która smakować będzie tak, jak w Twojej ulubionej kawiarni. System Oracle posiada funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania rewelacyjnego napoju. Ekspres pozwala na ekstrakcję espresso i przygotowanie mleka w tym samym czasie, dzięki czemu Twoje ulubione latte albo cappuccino powstanie w przeciągu paru minut.
znakomita filiżanka kawy wymaga dobrze przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, starannej temperatury i adekwatnego ciśnienia w trakcie całego cyklu ekstrakcji. Sercem fachowego ekspresu the Oracle jest system cieplny z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1C, a także oddzielny bojler do produkcji pary zapewniający stałe jej podawanie). Dzięki czemu systemowi można równocześnie przygotowywać kawę w trafnej temperaturze, osiągając najkorzystniejszy smak, i spieniać mleko.
w dodatku głowica zaparzająca zaopatrzona jest w grzałkę, która gwarantuje, iż w czasie pełnego cyklu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Zastosowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami samoczynnie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku.
Niemal wszystkie profesjonalne urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo wyekwipowane w wentyl ciśnieniowy. Mistrzowski ekspres The OracleTM nie jest wyjątkiem. Ten w pełni komercyjny element określa maksymalne ciśnienie w trakcie całego procesu ekstrakcji. W ten sposób zapobiega ewentualnemu gorzkiemu smakowi kawy, który może powstać właśnie przez brak wentyla ciśnieniowego, jeśli dojdzie do spalenia kawy w filtrze. Drugą funkcją wentyla ciśnieniowego jest tzw. Niskociśnieniowe parzenie wstępne. Dzięki tej funkcji dochodzi do stopniowego powiększania ciśnienia, które równomiernie rozkłada się po powierzchni kawy w filtrze, żeby zagwarantować maksymalnie równomierną ekstrakcję. Genialna filiżanka kawy jest konsekwencją połączenia kilku czynników – świeżo mielonej kawy, trafnie ubitej kawy, podgrzania filiżanki, adekwatnego ciśnienia i temperatury wody. Poprzez wahania temperatury w trakcie ekstrakcji dochodzi do straty piany i w rezultacie kawa traci swój przepiękny kawowy odcień w kilka sekund. Fachowy ekspres Sage The OracleTM zapewnia postępową technikę kontroli temperatury w trakcie całego cyklu ekstrakcji. Elektroniczny system PID rejestruje temperaturę w trakcie ekstrakcji, wyrównuje jej wahania i zapewnia stabilność w trakcie całego cyklu ekstrakcji.
Sage BES980 należy do liderów w swej kategorii dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Momentalnie i z łatwością możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego oraz czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia albo temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia podczas ekstrakcji, co zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie ma także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo rozszerza ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy. Na wyświetlaczu można wybrać rozmiar filiżanki ulubionej kawy. Szybkie ogrzewanie, napełnianie pojemnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, automatyczne włączanie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyekwipowany jest fachowy ekspres kolbowy Sage BES980.
- The OracleTM
- fachowy automatyczny ekspres kolbowy
- samoczynne MIELENIE i UBIJANIE kawy
- Niskociśnieniowe parzenie wstępne dla wyśmienitego rozwinięcia smaku
- Potrójny system podgrzewania – 2 nierdzewne bojlery i aktywnie podgrzewana głowica do piany
- 2 oddzielne bojlery do przygotowania kawy i produkcji pary umożliwiają jednoczesne spienianie mleka i ekstrakcję kawy
- Komercyjna, aktywnie podgrzewana 58 mm głowica zaparzająca z wbudowaną grzałką utrzymuje stałą temperaturę podczas ekstrakcji kawy
- Elektroniczny system kontroli temperatury PID z tolerancją +/- 1C
- dostosowywane ciśnienie ekstrakcji kawy
- System dwóch oddzielnych pomp do przygotowania kawy i produkcji pary
- zaimplementowany młynek stożkowy z dostosowywaną grubością mielenia
- Programowanie temperatury i struktury mleka
- duża filiżanka kawy przez wciśnięcie jednego przycisku
- Ustawiona wstępnie liczba kawy 22 gramów na najkorzystniejsze espresso
- Wskaźnik ciśnienia w środku uchwytu filtra
- Funkcja samoczynnego uruchamiania
- Bezpiecznik cieplny przeciw przegrzaniu
- Włoska pompa 15-barowa
- Natychmiastowe i ciągłe podawanie pary albo gorącej wody
- Oddzielny przewód gorącej wody
- Komercyjna obrotowa dysza parowa 360 z 3 otworami
- Wyjmowane naczynie na wodę o objętości 2,5 l z zastosowanym filtrem wodnym
- Powierzchnia do podgrzewania filiżanek
- System bezpieczeństwa z mechanizmem obrotowym
- Wyjmowana taca ociekowa ze wskaźnikiem Empty Me!
- Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86–96C
- Programowanie temperatury pary (mleka)
- precyzyjna temperatura wody (PID)
- adekwatne ciśnienie wody (OPV)
- Programowanie czasu ekstrakcji albo obszerności ekstrakcji dla 1 lub 2 filiżanek
- Funkcja ustawiania czasu i skuteczności parzenia wstępnego
- 3x wyświetlacz LCD – grubość mielenia ziaren kawy, ustawienia, informacja o przygotowaniu kawy i mleka
- Funkcja samoczynnego uruchamiania
- Funkcja ustawiania zegara
- Funkcja samoczynnego wyłączania
- Funkcja odkamieniania
- Funkcja przywracania ustawień fabrycznych
- Ręczne ustawianie objętości kawy
- 58 mm nierdzewna kolba
W komplecie: - Pojemnik na kawę mieloną
- Naczynie nierdzewne do spieniania mleka
- Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek
- Filtry z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek
- Imbus
- Przetyczka do czyszczenia
- Tester twardości wody
- Wymienny filtr wody
- Moc 2400 W
- Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem
- wymiary (wys. X szer. X gł.): 45,5 × 37 × 41 cm
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Automatyczny ekspres kolbowy bes980. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.