Ekspres kolbowy the Oracle przygotuje wysokiej jakości kawę, która smakować będzie tak, jak w Twojej ulubionej kawiarni. System Oracle ma funkcję automatycznego mielenia, porcjowania i ubijania kawy. Automatyzuje w ten sposób najtrudniejsze części ręcznego przygotowania nadzwyczajnego napoju. Ekspres pozwala na ekstrakcję espresso i przygotowanie mleka w tym samym czasie, dzięki temu Twoje ulubione latte albo cappuccino powstanie w przeciągu paru minut.
genialna filiżanka kawy wymaga poprawnie przygotowanej i właściwie zmielonej kawy, starannej temperatury i stosownego ciśnienia podczas całego procesu ekstrakcji. Sercem profesjonalnego ekspresu the Oracle jest system grzewczy z dwoma nierdzewnymi bojlerami (oddzielny bojler do przygotowania kawy z precyzją +/-1C i oddzielny bojler do produkcji pary gwarantujący stałe jej podawanie). Dzięki temu systemowi można jednocześnie przygotowywać kawę w adekwatnej temperaturze, osiągając najkorzystniejszy smak, i spieniać mleko.
ponadto głowica zaparzająca wyposażona jest w grzałkę, która zagwarantuje, że w czasie pełnego procesu ekstrakcji kawy temperatura w całym systemie nie będzie się wahać. Zastosowany młynek stożkowy z metalowymi kamieniami automatycznie mieli, porcjuje i ubija 22 gramów kawy dla uzyskania podwójnej eksplozji smaku.
Niemal wszystkie fachowe urządzenia do przygotowywania kawy są standardowo wyekwipowane w wentyl ciśnieniowy. Fachowy ekspres The OracleTM nie jest wyjątkiem. Ten w pełni komercyjny składnik określa maksymalne ciśnienie w trakcie całego procesu ekstrakcji. W ten sposób zapobiega ewentualnemu gorzkiemu smakowi kawy, który może powstać właśnie przez brak wentyla ciśnieniowego, jeśli dojdzie do spalenia kawy w filtrze. Drugą funkcją wentyla ciśnieniowego jest tzw. Niskociśnieniowe parzenie wstępne. Dzięki tej funkcji dochodzi do stopniowego rozszerzania ciśnienia, które równomiernie rozkłada się po powierzchni kawy w filtrze, aby zagwarantować maksymalnie równomierną ekstrakcję. Znakomita filiżanka kawy jest rezultatem połączenia kilku czynników – świeżo mielonej kawy, adekwatnie ubitej kawy, podgrzania filiżanki, trafnego ciśnienia i temperatury wody. Przez wahania temperatury w trakcie ekstrakcji dochodzi do straty piany i w wyniku czego kawa traci swój błyskotliwy kawowy kolor w kilka sekund. Fachowy ekspres Sage The OracleTM zapewnia nowoczesną technologię kontroli temperatury w trakcie całego cyklu ekstrakcji. Elektroniczny system PID rejestruje temperaturę w trakcie ekstrakcji, wyrównuje jej wahania i zagwarantuje stabilność w trakcie całego cyklu ekstrakcji.
Sage BES980 należy do liderów w swej kategorii dzięki specjalnie zaprojektowanym funkcjom. Momentalnie i prosto możesz regulować temperaturę ekstrahowanej kawy, ciśnienie parzenia wstępnego i czas ekstrakcji kawy. Można także ustawić grubość mielenia albo temperaturę mleka. Dzięki wentylowi regulującemu z zapadką (OPV) urządzenie zapobiegnie maksymalnemu przeciążeniu ciśnienia w trakcie ekstrakcji, co zapobiegnie gorzkiemu posmakowi. Urządzenie ma także prawdziwy niskociśnieniowy system parzenia wstępnego, który stopniowo zwiększa ciśnienie dla równomiernej ekstrakcji kawy. Na wyświetlaczu można wybrać wymiar filiżanki ulubionej kawy. Prędkie ogrzewanie, napełnianie pojemnika wodą od przodu i od tyłu, ustawianie zegara, automatyczne włączanie, możliwość odkamieniania w warunkach domowych - to tylko niektóre z wielu funkcji, w które wyekwipowany jest fachowy ekspres kolbowy Sage BES980.
- The OracleTM
- profesjonalny samoczynny ekspres kolbowy
- samoczynne MIELENIE i UBIJANIE kawy
- Niskociśnieniowe parzenie wstępne dla świetnego rozwinięcia smaku
- Potrójny system podgrzewania – 2 nierdzewne bojlery i aktywnie podgrzewana głowica do piany
- 2 oddzielne bojlery do przygotowania kawy i produkcji pary zezwalają na jednoczesne spienianie mleka i ekstrakcję kawy
- Komercyjna, aktywnie podgrzewana 58 mm głowica zaparzająca z zaimplementowaną grzałką utrzymuje stałą temperaturę podczas ekstrakcji kawy
- Elektroniczny system kontroli temperatury PID z tolerancją +/- 1C
- dostosowywane ciśnienie ekstrakcji kawy
- System dwóch oddzielnych pomp do przygotowania kawy i produkcji pary
- zaimplementowany młynek stożkowy z dostosowywaną grubością mielenia
- Programowanie temperatury i struktury mleka
- wielka filiżanka kawy poprzez wciśnięcie jednego przycisku
- Ustawiona wstępnie liczba kawy 22 gramów na najlepsze espresso
- Wskaźnik ciśnienia wewnątrz uchwytu filtra
- Funkcja automatycznego uruchamiania
- Bezpiecznik cieplny przeciw przegrzaniu
- Włoska pompa 15-barowa
- Natychmiastowe i ciągłe podawanie pary lub gorącej wody
- Oddzielny kabel gorącej wody
- Komercyjna obrotowa dysza parowa 360 z 3 otworami
- Wyjmowane naczynie na wodę o objętości 2,5 l z wbudowanym filtrem wodnym
- Powierzchnia do podgrzewania filiżanek
- System bezpieczeństwa z mechanizmem obrotowym
- Wyjmowana taca ociekowa ze wskaźnikiem Empty Me!
- Programowanie temperatury ekstrakcji kawy w zakresie 86–96C
- Programowanie temperatury pary (mleka)
- dokładna temperatura wody (PID)
- trafne ciśnienie wody (OPV)
- Programowanie czasu ekstrakcji lub objętości ekstrakcji dla 1 albo 2 filiżanek
- Funkcja ustawiania czasu i wydajności parzenia wstępnego
- 3x ekran LCD – grubość mielenia ziaren kawy, ustawienia, informacja o przygotowaniu kawy i mleka
- Funkcja automatycznego uruchamiania
- Funkcja ustawiania zegara
- Funkcja samoczynnego wyłączania
- Funkcja odkamieniania
- Funkcja przywracania ustawień fabrycznych
- Ręczne ustawianie pojemności kawy
- 58 mm nierdzewna kolba
W komplecie: - Pojemnik na kawę mieloną
- Naczynie nierdzewne do spieniania mleka
- Filtry z prostym dnem dla 1 i 2 filiżanek
- Filtry z podwójnym dnem dla 1 i 2 filiżanek
- Imbus
- Przetyczka do czyszczenia
- Tester twardości wody
- Wymienny filtr wody
- Moc 2400 W
- Wykorzystane materiały: szlifowana stal nierdzewna z połyskiem
- wymiary (wys. X szer. X gł.): 45,5 × 37 × 41 cm
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Ekspres SES980BTR, 470161. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.