Ekspres do kawy GRAEF ES902 Baronessa Rozwój technologii espresso, opanowanej przez firmę Graef, rozpoczął się już w 1901 roku. Około 6-7 gramów drobno zmielonej kawy, maszyna ekstrahuje pod wysokim ciśnieniem (ok.
9 barów) w czasie ok. 25-30 sekund, w temperaturze wody wynoszącej 90-96°C. W ekspresach portafilter ze zmieloną kawą napełnia się ręcznie i dociska do wyjmowanego filtra siatkowego (tzw. Metoda "slushing").
oraz sposób przygotowywania kawy zmienia się zgodnie z kulturą, narodowymi zwyczajami lub po prostu osobistymi smakami użytkowników. W zależności od metody przygotowywania, ziarna kawy mielone są do różnorodnych poziomów rozdrobnienia.
w sytuacji większości sposobów, stosuje się wodę poniżej temperatury wrzenia. Jeśli temperatura wody jest zbyt niska, kawa smakuje cienko oraz kwaśno, jeśli natomiast jest zbyt gorąca, substancje gorzkie są coraz bardziej uwalniane, wpływając niekorzystnie na smak przygotowywanego napoju.
Dzięki ekspresowi do kawy producenta Graef, modelowi ES 902 "Baronessa", rewelacyjne cappuccino można przygotować dzisiaj jeszcze szybciej. Podwójny układ pomp, z dwoma oddzielnymi obiegami cieplnymi bez długich czasów podgrzewania, zezwala na jednoczesne przygotowywanie espresso i pianki mlecznej.
Niezależnie więc od tego, czy to wcześnie rano, czy już po obiedzie, czy może np. Jeszcze podczas pracy - nic nie sprawi więcej przyjemności i nie doda porcji energii do życia bardziej, ekspresowo stworzone aromatyczne espresso lub cappuccino, z cienkim kapturem pianki z mleka.
ciekawy wygląd, wytwarzanej ze stali , a także aluminium obudowy ekspresu "Baronessa", sprawnie przyciąga wzrok w każdej kuchni. Urządzenie jest gotowe do użycia po krótkiej rozgrzewce.
przy pomocy jednego albo podwójnego przycisku, można przygotować pojedyncze lub podwójne espresso za jednym naciśnięciem. Jednocześnie dysza gorącej wody, jak i dysza spienionego mleka, dają się obracać o 360 stopni.
Manometr urządzenia za każdym razem ukazuje aktualną wartość ciśnienia, panującego w środku w trakcie procesu parzenia, pozwalając tym na śledzenie szczelności i drożności układu ciśnieniowego ekspresu podczas przygotowywania wywaru.
Aby zagwarantować osiąganie tylko i wyłącznie genialnych wyników parzenia, "Baronessa" optymalnie nawilża zmieloną kawę tuż przed jej właściwą ekstrakcją (Pre-Infusion). Właściwości I FUNKCJE - Wysokiej jakości obudowa ze stali rdzoodpornej i aluminium, wysoki połysk i matowa czerń, - Podwójna nagrzewnica (termoblok) produkowana ze stali rdzoodpornej, z aktywnym zaparzaczem, - Szybka gotowość do pracy, krótka rozgrzewka operacyjna, pełna efektywność po 2 minutach, - Możliwość jednoczesnego przygotowania espresso i pianki mlecznej, instynktowna obsługa, - Włączniki dla pojedynczego i podwójnego espresso, przyciski ręczne, panel programowania, - technologia Pre-Infusion, możliwość regulacji temperatury wody i wilgotności pary, - Ustawienia funkcji, m.
in. Regulacja objętość miseczki na jedną lub dwie filiżanki espresso, - Gotowe 3 programy odkamieniania dla głowicy warzenia, a także lancy parowej lub gorącej wody, - Programowalne przypominanie o potrzebie odkamienienia po zużyciu 12, 25 albo 50 litrów wody.
wymiary Długość: 335 mm Szerokość: 320 mm Wysokość: 375 mm Moc pompy ciśnieniowej max.: 16 bar Maksymalne ciśnienie pary: 6 barów Zasilanie: 230 V/ 50 Hz Moc elektryczna: 2151 Watt Waga: 10,9 kg
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Ekspres baronessa es 902. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.