Przechowywać w piwnicy do 20 lat, dekantować 1 godzinę przed podaniem. Monumentalne winnice Yarra Yering od wieków utrzymują wysoki poziom doskonałości i elegancji. Ta niespotykana konsekwencja zaowocowała produkcją Yarra Yering Underhill Shiraz.
Sarah Crowe z powodzeniem wypełniła ogromne buty dr Baileya Carrodusa, założyciela winnicy, starannie trzymając się tradycji i przekonań winnicy. W 2014 roku zasłużenie otrzymała tytuł winiarza roku, jedną z najmocniej prestiżowych nagród w branży winiarskiej: niezwykłe osiągnięcie i świadectwo jej wysiłków i działalności winiarskiej.
Ten australijski Shiraz jest solidny i pikantny, a w ustach aksamitny i lekko syropowy. Z lekką nutą pokrzywy, wanilii i piękną równowagą z aromatami jagód i białej czekolady. Giętkie podniebienie jest wyrzeźbione pikantnymi nutami wspartymi aksamitnymi taninami, zapewniając należycie skonstruowane połączenie z długim finiszem.
ukazuje pikantny komplet smaków. Winogrona Syrah o ciemnej skórce są zbierane ręcznie lub maszynowo z winnic. Następnie są przenoszone do winiarni, gdzie przechodzą destemming przed fermentacją na skórkach, by zapewnić pokaźniejszą głębię.
Fermentacja odbywa się przez 12 dni przy pomocy drożdży, po czym winogrona są wyciskane w celu oddzielenia ich od skórek. Niektóre partie są przenoszone do dębowych beczek, gdzie przechodzą fermentację malolaktyczną przez okres do 24 miesięcy przed ostateczną filtracją i butelkowaniem.
Wołowina i dziczyzna świetnie komponują się z tym winem.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Underhill shiraz 2017. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.