Przechowywać w piwnicy do 20 lat, zdekantować 1 godzinę przed podaniem.Monumentalne winnice Yarra Yering od wieków utrzymują wysoki poziom doskonałości i elegancji. Ta nieprzeciętna konsekwencja zaowocowała produkcją Yarra Yering Underhill Shiraz.
Sarah Crowe z powodzeniem wypełniła ogromne buty dr Bailey Carrodus, założyciela winnicy, starannie trzymając się tradycji i przekonań winnicy. W 2014 roku zasłużenie otrzymała tytuł winiarza roku, jedną z najbardziej prestiżowych nagród w branży winiarskiej: niezwykłe osiągnięcie i świadectwo jej wysiłków i działalności winiarskiej.Ten australijski Shiraz jest solidny i pikantny z aksamitnym i lekko syropowym posmakiem w ustach.
Wyczuwalna lekka nuta pokrzywy, wanilii i ładna równowaga z aromatami jagód i białej czekolady. Giętkie podniebienie jest wyrzeźbione pikantnymi nutami wspartymi aksamitnymi taninami, gwarantując poprawnie skonstruowane połączenie z długim finiszem.
Wino przedstawia pikantny pakiet smaków.Winogrona Syrah o ciemnej skórce są zbierane ręcznie lub maszynowo z winnic. Następnie są przenoszone do winiarni, gdzie poddawane są destemmingowi przed fermentacją na skórkach, by zapewnić większą głębię.
Fermentacja odbywa się przez 12 dni za pomocą drożdży, po czym winogrona są wyciskane w celu oddzielenia ich od skórek. Niektóre partie są przenoszone do dębowych beczek, gdzie przechodzą fermentację malolaktyczną poprzez okres do 24 miesięcy przed ostateczną filtracją i butelkowaniem.
Wołowina i dziczyzna doskonale komponują się z tym winem.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Underhill Shiraz 2016, AU-YR-160003. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.