Pić dzisiaj albo przechowywać w piwnicy do 15 lat. Nie ma zapotrzebowania dekantacji przed podaniem.Nazwa Yangarra pochodzi od aborygeńskiego słowa oznaczającego "z ziemi", odzwierciedlając etos winnicy polegający na pracy w harmonii z naturą.
Posiadłość jest certyfikowana równocześnie jako ekologiczna, jak i biodynamiczna na 250 akrach winorośli, które są posypane korytarzami przyrodniczymi i strumieniami, by utrzymać wysoką bioróżnorodność.Yangarra jest prawdopodobnie najistotniej znana z produkcji czerwonych win w stylu Rodanu, takich jak ten wykwintny Shiraz z tradycyjnych krzewów winorośli, które zostały posadzone w 1946 roku.
Ich cuvee King's Wood powstaje z pojedynczego 12-hektarowego bloku winorośli posadzonych na piaszczystym wzniesieniu, gdzie panują nieprzeciętne warunki do produkcji wina premium. W winiarni owoce są poddawane fermentacji i starzone w 2500-litrowych foudre, żeby podkreślić wdzięk i naturalne piękno tej odmiany.
W przeciwieństwie do solidnego, solidnego stylu Shiraz, który jest tak standardowy dla Australii Południowej, ta butelka jest stworzona w bardziej gustownym, przemyślanym stylu z lekko ziołowym i przyprawionym nosem oraz dużą ilością dojrzałych ciemnych owoców na podniebieniu.
Gładkie taniny i przeciętne ciało powodują, iż jest to bardzo dostępne nawet w młodym wieku, choć w razie potrzeby można je w dodatku przechowywać w piwnicy poprzez kilka lat. Proszę zespalać z grillowanymi żeberkami, wędlinami albo daniami z makaronu na bazie pomidorów.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla King's wood shiraz 2018. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.