Przechowywać w piwnicy do 9 lat. Nie trzeba dekantować przed podaniem.zwajcarski prawnik Mauro von Siebenthal zakochał się w dolinie Aconcagua w Chile w trakcie podróży do tego kraju w latach 90. Ubiegłego wieku, a w 2009 roku przeniósł się na stałe do tego kraju, aby realizować swoje marzenie o produkcji wina w pełnym rozmiarze godzin.
Zakupił szykowny wiejski dom z epoki kolonialnej, który jest dziś siedzibą winiarni i otaczającą go ziemię, którą obsadził odmianami Bordeaux. To spokojne Carmenere wyprodukowane jest z flagowego chilijskiego szczepu, który został kompletnie zapomniany w rodzimym Bordeaux.
Winogrona do tego Gran Reserva pochodzą z winnic na wzgórzu Orocoipo, gdzie granitowe gleby i długie letnie dni oferują genialne warunki do uprawy tej odmiany. Carmenere jest mieszane z niewielką ilością Cabernet w winiarni, a następnie starzone w dębowych beczkach poprzez 12 miesięcy przed butelkowaniem.
Soczyste nuty czerwonej wiśni, śliwek i dzikich jagód definiują nos, podczas gdy pierwszy łyk ujawnia średnie ciało, gładkie taniny i miękką, prawidłowo zaokrągloną teksturę. Finisz jest długi i doprawiony nutami przypraw, prażonego dębu i dymu drzewnego z dębowego starzenia.
Proszę integrować z wędlinami, dojrzałymi serami, daniami z makaronu na bazie pomidorów lub ziemistą dziczyzną, taką jak dziczyzna i kuropatwa.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Gran Reserva Carmenere 2018. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.