Przechowywać w piwnicy poprzez 10 lat albo dłużej. Dekantować do godziny przed podaniem.Carmenere "A jest produkowane w 85% z odmiany Bordeaux, wraz z 10% Cabernet Sauvignon i 5% Syrah. Owoce zostały skatalogowane z doliny Cachapoal w Chile, krainy o szczególnie najróżniejszym mikroklimacie i znacznej złożoności.
Wino ma żywy, ciemnoczerwony odcień i konkretny aromat jeżyn i śliwek z nutami papryki, tostów i papryki.Vina Vik wypuściła swoje pierwsze wino w 2009 roku i została założona przez uwielbianego Alexandra Vika.
W piwnicy pomaga mu Cristián Vallejo, rodowity chilijski winiarz z doświadczeniem z Bordeaux. Ich kawałek Chile obejmuje 12 dolin, chłodzonych przez wiatry, które spływają z mocnych Andów.Na podniebieniu "A jest szykownym, teksturowanym Carmenere, z napiętymi kwasami i zakurzonymi, drobnoziarnistymi taninami, które zmiękną po pewnym czasie oddychania.
Nuty cierpkiej wiśni, ziołowości i skóry stanowią podstawę odważnych i prawidłowo zaokrąglonych smaków ciemnych owoców. Odzwierciedlają one nos, z nutami jeżyny, cassis i śliwki. Wino dojrzewało w dębowych beczkach poprzez 14 miesięcy, nadając mu wysmakowany dębowy kręgosłup.
Finisz jest długi i ocieka pysznymi nutami ziemi i owoców. Proszę rozważyć połączenie tego Carmenere z twardymi serami, takimi jak Cheddar, jagnięciną pokrytą ziołami albo gulaszem wołowym.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla A carmenere 2021. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.