Proszę delektować się nim teraz albo przechowywać w piwnicy do 10 lat. Nie ma zapotrzebowania dekantacji przed podaniem.W 2013 roku Tony Bish założył jedyną winiarnię w Nowej Zelandii, która specjalizuje się w Chardonnay.
Ten samozwańczy "Chardonnist"A przez całą swoją karierę skupiał się na burgundzkim szczepie. Perfekcyjne terroir Hawkes Bay pokaźnie różni się od rodzimej prowincji Chardonnay, Tony Bish Wines udało się stworzyć piękną, oryginalną gamę win opartych na białej odmianie.Winiarnia formuje w sumie 6 win, a wszystkie są wyjątkowe na różne sposoby.
Heartwood Chardonnay leżakowało przez 11 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu i ma obszerny potencjał do dalszego starzenia w butelce. W kieliszku ma jasny złoto-żółty odcień z nutami zieleni. Aromaty nektarynki, ananasa, cytrusów i brzoskwini łączą się z ziemistymi, rozgrzewającymi przyprawami, takimi jak imbir, cedr i dąb.
Na podniebieniu jest jedwabiste i lekko kredowe, z żywymi żółtymi owocami i konwencjonalnymi dla Chardonnay nutami orzechów i brioszki. Energiczny kierunek kwasowości uwydatnia doznania, prowadząc Państwa do długiego, złożonego finiszu.
Heartwood Chardonnay jest wystarczająco wszechstronny, aby konsolidować się z szeroką gamą potraw,istotnie należycie komponuje się z kurczakiem, wieprzowiną albo rybą.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Heartwood chardonnay 2022. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.