Przechowywać w piwnicy do 15 lat. Dekantować przez godzinę lub dłużej przed podaniem.Jest to mieszanka zdominowana przez Cabernet Sauvignon z klasą i napięciem, eksplodująca bogatymi nutami owocowymi wiśni, cassis, suszonej figi i śliwki.
Pod owocowym rdzeniem można też odkryć nuty świeżej skóry, wanilii, cynamonu i liści czarnej herbaty, które rozwijają się wraz z wietrzeniem wina. Wino składa się w 81% z Cabernet, w 7,5% z Petit Verdot, w 7% z Merlot i w 4,5% z Malbec, które pochodzą z wybranych winnic należących do Titus w pobliżu Sonoma w Kalifornii.
Nazwa winnicy pochodzi od jej założyciela, dr Lee Titusa, radiologa, który w 1968 roku zakupił ziemię w dolinie Napa. Titus Vineyards zaczęło od dostarczania owoców winiarzom w całej Napa Valley, zanim dwaj synowie Lee, Eric i Philip, zaczęli produkować wino pod rodzinnym nazwiskiem.
Do dziś stoją oni na czele firmy, a Philip pracuje jako dyrektor ds. Produkcji wina, podczas gdy Eric zarządza winnicami i winiarnią. Na podniebieniu jest to wytworne i wypełniające usta czerwone wino, z ostrą, bogatą w minerały krawędzią.
Wyczuwalne są nuty jeżyn, śliwek i czarnej porzeczki, przeplatające się z klasycznymi nutami wanilii, mokki, mokrej ziemi i wiórków ołówkowych, pochodzących z porcji Petit Verdot. Gęste taniny i dawka świeżej kwasowości nadają mu doskonałą strukturę, odpowiednią do długotrwałego starzenia.
Proszę rozważyć połączenie tego Cabernet Sauvignon ze stekiem, dojrzałym cheddarem albo parmezanem z bakłażana.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Cabernet sauvignon 2020. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.