Przechowywać w piwnicy do 10 lat. Nie ma potrzeby dekantacji przed podaniem.To jest testament Susany Balbo dla Torrontés jako szlachetnego szczepu. Rozpoczyna się złożonym, aromatycznym nosem cytrusów, liczi, mango, świeżych kwiatów i dzikiego miodu.
W kieliszku ma bogaty złoty odcień i jest wykonany z winogron skatalogowanych wyłącznie z regionu Altamira w dolinie Uco, jednego z najmocniej bezkompromisowych terroir w Argentynie. Usana Balbo założyła swoją winiarnię w 1999 roku, u stóp Andów, w najważniejszym argentyńskim regionie winiarskim Mendoza.
Jako pierwsza kobieta winiarz w Argentynie, wina Susany zawsze były nasycone odważnym, żądnym przygód duchem. Obecnie w winiarni towarzyszy jej dwoje dzieci, José i Ana, cementując dziedzictwo rodziny Balbo w regionie.Ten Torrontés to rzadkość w świecie wina: aromatyczne białe wino, leżakowane przez 4 miesiące we francuskim dębie.
Susana zastosowała jeszcze niezwykłą technologię "opiekani"A dębowych beczek - przedmuchiwania ich gorącym powietrzem podczas cyklu starzenia i nadawania bogatego, czystego profilu. Na podniebieniu można odkryć nuty grejpfruta, skórki cytryny i wiciokrzewu, z wyraźną kwasowością i genialnym jedwabistym odczuciem w ustach.
Torrontés fermentowany w beczce jest jedyny w swoim typu i zasługuje na aromatyczne połączenie, takie jak tajskie albo chińskie jedzenie.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Signature barrel fermented torrontes 2022. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.