Przechowywać w piwnicy do 7 lat. Nie ma potrzeby dekantacji przed podaniem.Nazwa Sunrock Vineyards pochodzi od ogromnej granitowej wychodni z widokiem na falujące winnice, która została założona w 1999 roku w tym zniewalającym zakątku doliny Okanagan.
Posiadłość o powierzchni 180 akrów znajduje się na północnym krańcu Osoyoos, gdzie terroir jest wyśmienity do produkcji najwyższej jakości kanadyjskich win. Dzięki suchym warunkom, południowym zboczom, piaszczystym glebom i właściwościom zatrzymującym ciepło wychodni Sunrock, posiadłość raduje się długim okresem dojrzewania, genialnym dla odmian takich jak Shiraz i Cabernet Sauvignon.Ten bogaty i dymny Shiraz powstaje z winogron skategoryzowanych w połowie października, kiedy owoce osiągają stosowną dojrzałość.
Winogrona są następnie miażdżone i fermentowane w zbiornikach ze stali rdzoodpornej, a następnie przenoszone do wybranych beczek z francuskiego i amerykańskiego dębu, gdzie wino dojrzewa poprzez 16 miesięcy przed butelkowaniem.
konsekwencją jest pełne, mocne czerwone wino, które w nosie eksploduje dojrzałymi wiśniami, czarną porzeczką, śliwką i gorzką czekoladą. Na podniebieniu jest obfite, pełne ciało, konkretne taniny i szczególnie długi finisz z nutami leśnej ściółki, lukrecji i przyprawy do pudełka cygar.
Odważny profil smakowy powoduje, że jest to naturalny dodatek do dań z czerwonego mięsa, w tym dobrego steku ribeye, żeberek z grilla, a nawet kiełbasek chorizo.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Shiraz 2020. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.