Proszę pić teraz albo przechowywać w piwnicy do 15 lat. Zaleca się dekantację na godzinę przed podaniem.Założona w 1985 roku Staglin Estate to niepokaźna rodzinna winiarnia w Rutherford Bench w Napa Valley, produkująca najwyższej jakości ekologiczne wina z winogron uprawianych na 66-hektarowej posiadłości.
Oprócz flagowej marki Staglin Family Vineyard, rodzina produkuje ponadto Cabernet Sauvignon i Chardonnay pod marką Salus, nazwaną na cześć rzymskiej bogini zdrowia i prawidłowego samopoczucia. Michel Rolland jest konsultantem enologiem winnicy od 2000 roku.
Podziemna piwnica, zainaugurowana w 2002 roku, jest przeznaczona do starzenia tych renomowanych na całym świecie najkorzystniejszych kalifornijskich win. Salus Estate Cabernet Sauvignon z winnicy Staglin Family Vineyard jest konsekwencją mieszanki Cabernet Sauvignon (76%), Merlot (18%), Cabernet Franc (3%) i Petit Verdot (3%) i dojrzewa przez 20 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu, z których 92% jest nowych.Wino ma głęboki odcień z intensywnymi aromatami ciemnych owoców w nosie.
Na podniebieniu uwodzi miękkością i niezwykle delikatnymi taninami, które łączą się z subtelnymi nutami mineralnymi. Ma delikatną konsystencję oraz trwały i szykowny finisz. Idealnie pasuje do gulaszu z wołowiny i dziczyzny.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Salus estate cabernet sauvignon 2019. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.