Przechowywać w piwnicy do 30 lat. Zdekantować 2 godziny przed podaniem.tag's Leap jest synonimem unikatowego Napa Cabernet dzięki Warrenowi Winiarskiemu, który porzucił karierę akademicką, aby studiować winiarstwo u Roberta Mondaviego.
W 1976 roku młody projekt Winiarskiego zyskał światową sławę po degustacji Judgement of Paris. Panel uwielbianych francuskich krytyków winiarskich wybrał jego Cabernet Sauvignon 1973 na pierwsze miejsce, wyprzedzając wielu czołowych producentów Bordeaux, takich jak Chateau Haut-Brion i Chateau Mouton-Rothschild.Winiarski kupił winnicę Fay w 1986 roku i eksperymentował z uprawą Cabernet, testując przeróżne klony i podkładki oraz orientacje rzędów i techniki krat.
Pomogło to stworzyć wino o wyjątkowo złożonym profilu smakowym. Dzięki mulistym, zwietrzałym glebom, ta pojedyncza winnica Cab może pochwalić się jedwabistymi taninami, jasnymi owocami jagodowymi i specyficznym aromatycznym charakterem.W nosie dominują nuty konfitury, jeżyny i słodkiego ciasta wiśniowego, w trakcie gdy podniebienie ma solidny rdzeń smaków jeżyn, jagód i dzikich jagód.
Finisz jest długi i wyrafinowany, z nutami dymu drzewnego i przypraw dzięki 20-miesięcznemu starzeniu w dębowej beczce. Główny winiarz w SLV, Marcus Notaro, opisuje to wino jako żelazną pięść w aksamitnej rękawiczce, z solidnymi taninami i konkretną strukturą pokrytą mnóstwem bogatych, miękkich owoców.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Stag's leap wine cellars fay cabernet sauvignon 2018. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.