Przechowywać w piwnicy do 11 lat. Nie trzeba dekantować przed podaniem.Silverado Vineyards, jedna z najistotniej znanych nazw w Napa, znajduje się w legendarnym dystrykcie Stags Leap, który jest domem dla wielu najkorzystniejszych producentów w Kalifornii.
Posiadłość została założona w 1981 roku przez Rona i Diane Miller i matkę Diane, Lillian Disney, którzy zdecydowali się nazwać posiadłość na cześć pobliskiego opuszczonego miasta wydobywającego srebro.
Dziś posiadłość jest prowadzona poprzez trzecie i czwarte pokolenie rodziny, które nadal specjalizuje się w wspaniałym Cabernet Sauvignon uprawianym na jednym z najkorzystniejszych terroir w dolinie.Ich Cabernet Estate Grown został niedawno wybrany jako jeden z najlepszych Cabernetów przez magazyn Wine & Spirits i jest regularnie nagradzany 90+ punktami poprzez Wine Enthusiast i Jamesa Sucklinga.
Owoce pochodzą z winnic Silverado jednocześnie w Stag's Leap District, jak i Coombsville, z niewielką ilością Merlot i Cabernet Franc, aby dodać złożoności i charakteru. W winiarni owoce są skrupulatnie sortowane i winifikowane, a młode wino dojrzewa w 48% nowych beczkach z francuskiego dębu przez 18 miesięcy.Długie dojrzewanie dodaje temu bardzo dojrzałemu Cabernetowi poloru i wyrafinowania, wnosząc subtelne nuty przyprawy do pudełka cygar i dymu drzewnego, które uzupełniają soczyste nuty ciemnych jagód i nuty słodkiego tytoniu.
potężne taniny i potężne, pełne ciało pomogą temu winu spektakularnie się starzeć przez następną dekadę, choć można się nim cieszyć też dzisiaj, w połączeniu z obszernym gulaszem wołowym, makaronem podawanym z bogatym sosem ragu, a nawet grillowanymi mięsami.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Cabernet sauvignon 2018. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.