Przechowywać w piwnicy do 30 lat. Zdekantować 2 godziny przed podaniem.Historia Silver Oak rozpoczęła się w latach 70. Od dwóch przyjaciół, Raya Duncana i winiarza Justina Meyera. Od samego początku duet miał wizję tworzenia tylko najwyższej jakości Cabernet Sauvignon, produkując swój pierwszy rocznik w 1972 roku w Christian Brothers Winery w zamian za winogrona Zinfandel rosnące w posiadłości Silver Oak.dzisiaj Silver Oak jest uważana za jedną z najlepszych winiarni w Napa dzięki trosce o szczegóły w winiarni i wyśmienitemu terroir posiadłości.
mają choćby własną bednarnię, The Oak, gdzie produkowane są beczki. Oprócz Cabernet, do tego cuvee dodano niewielką ilość Merlot, Cabernet Franc i Petit Verdot dla uzupełniającej złożoności i finezji. Po winifikacji młode wino dojrzewa przez 24 miesiące w beczkach z amerykańskiego dębu, z czego 84% to nowe beczki.Wysoki udział nowego dębu dodaje intensywne nuty kokosowe, waniliowe i cedrowe do bogatych nut cassis, jeżyn i jagód.
Wejście jest gładkie z konkretnymi,dobrze zaokrąglonymi taninami, obszernym, pełnym ciałem i wyjątkowo długim finiszem. Głębia i intensywność smaku powodują, że jest to doskonałe wino do piwnicy jeszcze poprzez dekadę albo dwie, choć można się nim delektować ponadto teraz, w połączeniu z znacznymi daniami mięsnymi.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Napa Valley Cabernet Sauvignon 2019. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.