Przechowywać w piwnicy do 10 lat. Nie ma zapotrzebowania dekantacji przed podaniem.Założona przez dwóch kochających wino kuzynów w 1989 roku, Shaw and Smith ustanowiła punkt odniesienia dla wyjątkowych win z Adelaide Hills.
Martin Shaw jest "latającym winiarzem", który konsultował się z najlepszymi winiarniami na całym świecie, podczas gdy Michael Hall Smith został pierwszym australijskim Master of Wine. Para zdecydowała się zbratać siły i założyć własną winiarnię w Adelaide Hills po tym, jak zdali sobie sprawę z potencjału tego wschodzącego regionu.
haw i Smith wyprodukowali swoje pierwsze Shiraz w 2002 roku, stwarzając wino z owoców uprawianych w cieplejszych i suchszych częściach winnic Lenswood i Balhannah. Winnice są skrupulatnie zarządzane, by zapewnić bardzo niskie plony, a owoce są zbierane ręcznie, żeby zmaksymalizować jakość.
Owoce są następnie fermentowane w otwartych fermentorach, a młode wino dojrzewa w beczkach z francuskiego dębu poprzez 14 miesięcy przed butelkowaniem. W nosie wyczuwalne są nuty cassis, czarnej wiśni i czarnej śliwki wraz z czarnym pieprzem i dużą ilością przypraw.
Pierwszy łyk ujawnia duże, pełne ciało, gładkie,konkretne taniny i poprawnie zaokrągloną teksturę. Finisz jest długi i intensywny z nutami ciemnej czekolady, dymu drzewnego i liści tytoniu.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Shiraz 2021. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.