Proszę pić teraz lub przechowywać w piwnicy do 15 lat. Zaleca się dekantację przez pół godziny.Położona w regionie winiarskim Adelaide Hills w południowej Australii, Shaw and Smith produkuje nieprzeciętnej jakości wina z winogron Chardonnay, Pinot Noir, Shiraz i Sauvignon Blanc, które wyróżniają się w tym chłodniejszym regionie klimatycznym.
marka, zarządzana na poziomie rodzinnym we współpracy z oddanym zespołem, została założona w 1989 roku.Winogrona Shiraz są selekcjonowane i ręcznie zbierane z winorośli położonych w Balhannah w centralnej części Adelaide Hills, a także z Echunga i Macclesfield dalej na południe.
Po fermentacji gotowe wino dojrzewa poprzez 14 miesięcy w dębowych beczkach, z których jedna trzecia jest nowa. Jednakże Adelaide Hills jest mniej znane niż inne obszary Australii dla Shiraz, wino to ukazuje, jak wybór optymalnych miejsc, niskie plony w winnicy i regulowane wykorzystanie dębu mogą produkować wina o perfekcyjnej wartości.Balhannah Shiraz to intensywnie owocowe wino z aromatami porzeczek i malin i nutami słodkich przypraw.
Na podniebieniu jest pełne i skoncentrowane z delikatnymi, dobrze zintegrowanymi taninami i poprawnie zbalansowaną kwasowością. Jest to wytworne wino gotowe do spożycia teraz z pieczoną łopatką jagnięcą lub można je pozostawić w piwnicy na kilka lat, żeby ewoluowało.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Balhannah shiraz 2017. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.