Przechowywać w piwnicy do 10 lat. Podawać schłodzone. Po wielu latach pracy w wydawnictwie w Chicago, John Shafer porzucił karierę w 1972 roku i przeniósł się do Napa Valley, aby podążać za swoją prawdziwą pasją do produkcji wina.
Swoje pierwsze wino wyprodukował w 1978 roku, a wkrótce jego syn Doug również został ugryziony poprzez winiarskiego bakcyla, dołączając do nowego rodzinnego biznesu w 1983 roku. Dziś Shafer jest jedną z niewielu winiarni, które nadal są własnością rodziny założycielskiej, z doświadczonym głównym winiarzem Eliasem Fernandezem, który dołączył do winiarni w 1984 roku.
hafer jest najistotniej znany ze swoich czerwonych win premium tworzonych z unikatowych wzgórz nad posiadłością w Stags Leap. Produkuje dodatkowo genialne białe wina, takie jak to Chardonnay, które pochodzi z Red Shoulder Ranch w chłodniejszym regionie Carneros.
Bliskość Oceanu Spokojnego pomaga zachować mnóstwo przepysznej świeżości i aromatów, a ciepłe słoneczne dni adekwatną dojrzałość winogron.Aby uzyskać bogatą, kremową konsystencję, 75% soku użytego do produkcji tego Chardonnay jest fermentowane i dojrzewa w dębowych beczkach przez 14 miesięcy.
Pozostała część jest winifikowana i starzona w stali rdzoodpornej. Pomaga to stworzyć bogate, konkretne Chardonnay, które eksploduje dojrzałymi morelami, brzoskwiniami i miodowymi nutami, szerokim, bogatym odczuciem w ustach i nutami tostów i przypraw, które pozostają na języku.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Red Shoulder Ranch Chardonnay 2019. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.