Proszę przechowywać w piwnicy do 8 lat. Nie ma potrzeby dekantacji przed podaniem.Rodzina Seghesio rozpoczęła produkcję wina w Kalifornii w 1895 roku, kiedy Edoardo Seghesio zasadził winorośl Zinfandel w Alexander Valley.
przez kolejne lata trzecie pokolenie rodziny, Pete Seghesio i jego kuzyn Ted Seghesio, sprawili, że posiadłość stała się czołowym producentem kalifornijskiego Zinfandela. Obecnie winnica ma 120 hektarów winnic, które są uprawiane w sposób jednostajny w apelacjach Dry Creek Valley, Alexander Valley i Russian River Valley.Winorośl do butelkowania pochodzi z winnic posiadłości w Dry Creek i Alexander Valley z ostrożnym zarządzaniem plonami, aby zapewnić nadzwyczajną jakość.
Winogrona są fermentowane w otwartych i zamkniętych zbiornikach, a następnie starzone w 70% beczkach z amerykańskiego i 30% z francuskiego dębu przez 9 miesięcy. W nosie wyczuwalne są solidne nuty zmiażdżonych wiśni, cassis i jeżyn oraz nuty lukrecji, przyprawy do pudełka cygar i dymu drzewnego.
Pierwszy łyk ujawnia pokaźne, pełne ciało, gładką teksturę i dojrzałe taniny z wielkimi smakami ciemnych owoców, które długo utrzymują się na języku. Konkretny profil smakowy sprawia, iż jest to wspaniały partner do grillowanych mięs i steków, choć może być także przechowywany w piwnicy poprzez kolejne kilka lat.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Sonoma Zinfandel 2021, US-SE-210002. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.