Przechowywać w piwnicy do 7 lat. Nie ma zapotrzebowania dekantacji przed podaniem.ean Minor początkowo studiował finanse na uniwersytecie i zainteresował się światem wina dopiero po poznaniu swej żony, Nicole.
Następnie wrócił do szkoły na UC Davis, żeby nauczyć się podstaw i pracował dla kilku najkorzystniejszych winnic, w tym Beaulieu Vineyard w Napa i Benton Lane Winery w Oregonie. W 2005 r. Para zdecydowała, iż nadszedł czas, aby odcisnąć swoje piętno na branży winiarskiej i założyła własną wytwórnię win, która miała zapewnić zarówno przystępną cenę, jak i doskonałą jakość.Zamiast kupować własne winnice, Sean współpracuje z długoterminowymi plantatorami partnerskimi w Kalifornii i Oregonie, którzy podzielają zaangażowanie pary w zrównoważone rolnictwo.
Winogrona do produkcji tego Pinota pochodzą ze Środkowego Wybrzeża Napa i Północnego Wybrzeża i są zbierane w adekwatnej dojrzałości. W winiarni są one przenoszone do fermentatorów ze stali nierdzewnej i moczone na zimno przez 3 dni przed rozpoczęciem fermentacji.Każda mocna parcela winnicy jest winifikowana oddzielnie i starzona w dębowych beczkach przed zmieszaniem, aby zapewnić maksymalną kontrolę nad ostatecznym składem cuvee.
dzięki temu zespół winiarzy może stworzyć wykwintnego, lecz pełnego smaku Pinota, który pęka w szwach od dojrzałych truskawek i malin i nut tostów i przypraw do pieczenia.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Pinot Noir 2018, US-SN-180004. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.