Przechowywać w piwnicy do 7 lat. Nie ma zapotrzebowania dekantacji przed podaniem.Przypominające amerykański południowy zachód, Cafayate w północnej Argentynie jest jednym z najwyżej położonych regionów winiarskich na świecie.
Bodega San Pedro de Yacochuya została założona poprzez znanego konsultanta winiarskiego Michela Rollanda i lokalną rodzinę Etchart, która produkuje tu wino od 1850 roku.Winorośl w posiadłości rośnie na wysokości około 2000 metrów nad poziomem morza w warunkach przypominających pustynię.
wielka wysokość pomaga produkować intensywnie skoncentrowane i bogate w smaku wina dzięki intensywnym promieniom UV i suchym, suchym warunkom. Złożone przeważnie z Malbec wraz z odrobiną Cabernet Sauvignon, winogrona do tego żywego czerwonego są zbierane ręcznie wczesnym rankiem, by pomóc zachować świeżość i aromat.W winiarni owoce poddawane są fermentacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej, a następnie dojrzewają w nowych i używanych beczkach z francuskiego dębu przez 12 miesięcy przed butelkowaniem.
rezultatem jest soczyste, ciemno owocowe wino, które pęka w szwach od cassis, jeżyn i czarnych wiśni z nutami lukrecji, dymu drzewnego i przyprawy do pudełka cygar. Odważne i solidne, to pełne czerwone wino jest genialnym partnerem dla czerwonych mięs, w tym najlepszego steku, soczystych żeberek z grilla, a choćby wędlin.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Red 2021. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.