Przechowywać w piwnicy do 6 lat. Podawać schłodzone. Rombauer Vineyards zostało założone przez Koernera i Joan Rombauer, którzy przeprowadzili się do Napa w 1972 roku i kupili dom na posesji, na której dziś znajduje się winiarnia.
Dopiero w 1980 roku wyprodukowali swoje pierwsze wino Rombauer, Cabernet Sauvignon, które rodzina produkuje do dziś. Rombauer zasłużył sobie dodatkowo na szczególne miejsce w historii Napa Valley dzięki pierwszorzędnym zakładom winiarskim, z których korzystały legendarne winiarnie, takie jak Duckhorn, Spottswoode i Dominus.becnie winiarnia znajduje się w rękach drugiego i trzeciego pokolenia rodziny, którzy pasjonują się zrównoważoną uprawą winorośli.
Owoce do tego wina pochodzą z najkorzystniejszych winnic w Napa i Sonoma. Winogrona są wyciskane, gdy owoce są jeszcze chłodne, a większość soku fermentuje w zbiornikach ze stali nierdzewnej. Reszta fermentuje w beczkach z francuskiego dębu i betonie, aby dodać dopełniającej złożoności i poleru.
efektem jest żywy Sauvignon Blanc, który eksploduje różowym grejpfrutem, soczystą limonką, morelą i miodem, w trakcie gdy pierwszy łyk ujawnia przepyszną kwasowość i poprawnie zaokrągloną teksturę. Czysty finisz i dojrzałe owoce sadu sprawiają, iż jest to genialne wino na aperitif albo do owoców morza, sushi, letnich sałatek lub pikantnych dań kuchni azjatyckiej.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Sauvignon Blanc 2021, US-RV-210001. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.