Przechowywać w piwnicy do 10 lat. Podawać schłodzone. Nowatorskie winnice Rombauer produkują Chardonnay od 1982 roku, uznając, iż chłodny klimat i gliniaste gleby kalifornijskiego regionu Carneros oferują wspaniałe warunki do produkcji znakomitego Chardonnay.
Z biegiem lat Koerner Rombauer i jego winnica stali się synonimem bogatego, maślanego stylu Chardonnay, który aktualnie można znaleźć w całej Kalifornii.Bogaty złoty barwa tego tradycyjnego Chardonnay od Rombauera natychmiast przyciąga wzrok, a uwodzicielskie aromaty pieczonego jabłka, gruszki i skórki cytrynowej budzą zmysły, zanim jeszcze wezmą Państwo łyk.
Na podniebieniu wyczuwalna jest duża maślana konsystencja oraz bogate nuty wanilii i owoców tropikalnych, które są precyzyjnie stabilne orzeźwiającą kwasowością.Rombauer Vineyards fermentuje i starzeje to wino w dębowych beczkach, by uzyskać typową kremową konsystencję i bogate maślane i dębowe smaki, które są dziś wizytówką większości kalifornijskich Chardonnays.
Winiarnia co dwa tygodnie miesza ponadto osad drożdżowy, żeby dodać winu dopełniającej złożoności i jeszcze bardziej kremowego odczucia w ustach. Jest to wyraziste Chardonnay, które rewelacyjnie nadaje się do kurczaka w kremowym sosie, twardych serów albo przegrzebków smażonych na patelni.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Chardonnay 2022, US-RV-220001. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.