Pić teraz lub przechowywać w piwnicy do 14 lat. Zdekantować 1 godzinę przed podaniem.Koerner i Joan Rombauer przeprowadzili się do Napa z Escondido w południowej Kalifornii w 1972 roku i wkrótce potem kupili dom na posesji, na której aktualnie znajduje się winiarnia.
Joan pracowała dla znanej winiarni Stag's Leap Wine Cellars, podczas gdy Koerner przez sporo lat był pilotem linii lotniczych. W 1980 roku para stworzyła swoje pierwsze wino Rombauer, Cabernet Sauvignon 1980, które jest wyprodukowane do dziś.Rombauer zajmuje szczególne miejsce w historii Napa Valley dzięki wyjątkowym zakładom winiarskim, z których poprzez lata korzystało dużo legendarnych winiarni, w tym Dominus, Spottswoode, Duckhorn, Merryvale i Corison.
aktualnie winiarnia prowadzona jest poprzez drugie i trzecie pokolenie rodziny, które koncentruje się na stosowaniu stabilnych praktyk tam, gdzie to osiągalne i produkcji najwyższej jakości winogron.Ich genialny Rombauer Cabernet to konwencjonalny Cab z Napa z sporymi, odważnymi aromatami zmiażdżonej cassis, jeżyny i śliwki mieszającymi się z nutami słodkich przypraw, gorzkiej czekolady i pieczonej ziemi w nosie.
Wino spędza 16 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu przed butelkowaniem, co dodaje jędrnych, ale gładkich tanin, należycie rozwiniętej struktury i subtelnych nut tostów i cedru do gotowego wina. Proszę przechowywać w piwnicy poprzez kolejne 10-15 lat lub pić teraz z wielkimi daniami z grilla i czerwonego mięsa.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Cabernet sauvignon 2018. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.