Pić teraz albo przechowywać w piwnicy do 6 lat. Podawać schłodzone. Alvaro Palacios jest stosownie jednym z najszczególniej znanych hiszpańskich winiarzy dzięki swej pracy w Prioracie, a jego brat Rafael błyskawicznie odcisnął swoje piętno po drugiej stronie kraju w Valdeorras, na północ od granicy z Portugalią.
Strome tarasy i trudny teren powodują, iż produkcja wina jest tu prawdziwym wyzwaniem,ponadto wyjątkowo niskie plony i mocne, skoncentrowane wina. Rafael obecnie 20 najkorzystniejszych działek, w tym 100-letnie winorośle rozrzucone po całym regionie.Louro do Bolo składa się w 100% z Godello, szczepu, który zyskuje na popularności w Hiszpanii dzięki bogatym, mineralnym winom pochodzącym z Valdeorras.
Butelki Rafaela należą do najkorzystniejszych w regionie, w tym ten wyraz, który jest wytworzony z jego działek w wioskach Chandoiro, Lentellais, Outardepregos i Santa Cruz położonych na wysokości do 680 metrów.Winorośle Rafaela są uprawiane naturalnie i biodynamicznie, a w winiarni wykorzystuje on dzikie drożdże do fermentacji moszczu w kadziach z francuskiego dębu i starzeje wino na osadzie przez 5 miesięcy.
rezultatem jest bogate i kremowe białe wino z dużą ilością owoców pestkowych i cytrusów, o gładziutkiej konsystencji i długim finiszu.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Louro 2023. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.