Przechowywać w piwnicy do 15 lat. Dekantować przez 2 godziny.Jasny rubinowy kolor, nos daje dojrzałą wiśnię, jeżynę, dżem, trochę nut kwiatowych i nut dębowej wanilii. Smak jest intensywny z dżemem z czarnych owoców, wiśniami i czarną porzeczką, odrobiną maślanej wanilii i delikatną nutą kwiatową.
Wysoki alkohol należycie równoważy się z wyraźną kwasowością i jedwabistymi, należycie zintegrowanymi taninami. Finisz jest długi z przyprawami i mineralnością na końcu. Nieprzeciętnie nadaje się do dziczyzny, pieczeni wołowej, kiełbasek i serów.
Fermentacja w dębowych kadziach trwa 10-14 dni. Dojrzewanie w beczkach z francuskiego dębu poprzez 14 miesięcy, a następnie 8 miesięcy w butelce zapewnia najlepsze cechy wina. To wino jest postrzegane jako premier cru i jasne jest, dlaczego.
Podere Forte mówi się, iż ma "obsesyjną dbałość o szczegóły" - ale oni postrzegają to jako poszanowanie darów natury. Procesy ekologiczne i biodynamiczne są świadectwem tej trosce o detale, z nadrzędnym poglądem,znikoma interwencja w procesy uprawy i fermentacji prowadzi do najlepszych win.
chociaż istnieją pewne obszerny dotyczące statusu biodynamicznego i organicznego, podstawowa troska i dobrobyt winnicy i jej terroir są niezmiernie ulepszone dzięki dokładności, z jaką winiarnia wykazuje się w produkowaniu wina.
Powstałe wina pokazują,znikomy kontakt i ingerencja zapewniają fantastyczną jakość win o unikatowych cechach.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Petruccino 2020. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.