Przechowywać w piwnicy do 20 lat. Dekantować przez 2 godziny.Głęboki rubinowy kolor, ta rewelacyjna mieszanka Cabernet Franc, Merlot i Petit Verdot (w zależności od rocznika) dostarcza aromatów ciemnych, dojrzałych owoców, jagód i przypraw.
W smaku wyczuwalne są truskawki, czarna porzeczka, eukaliptus i nuty tostowych przypraw. To pełne wino ma delikatne, prawidłowo zintegrowane taniny, genialnie zbalansowane z wysokim alkoholem i kwasowością.
To wino będzie się wyjątkowo prawidłowo starzeć i otwierać wraz z upływem czasu. Finisz jest długi z nutami balsamicznymi i ziołowymi na końcu. Jest to wspaniałe wino do jedzenia i będzie doskonale pasować do pieczonych mięs, dziczyzny, dziczyzny, bogatych pasztetów i konkretnych serów.
Fermentacja w dębowych kadziach trwa 18-20 dni. Dojrzewanie w beczkach z francuskiego dębu poprzez 18 miesięcy, a następnie 15 miesięcy w butelce gwarantuje najlepsze cechy wina. To najlepsze wino z najkorzystniejszej winnicy.
Podere Forte mówi się, że ma "obsesyjną dbałość o szczegóły" - lecz oni postrzegają to jako poszanowanie darów natury. Procesy ekologiczne i biodynamiczne są świadectwem tej dbałości o detale, z nadrzędnym poglądem,niewiele znacząca ingerencja w procesy uprawy i fermentacji prowadzi do najkorzystniejszych win.
lecz istnieją pewne szeroki dotyczące statusu biodynamicznego i ekologicznego, podstawowa troska i dobrobyt winnicy i jej terroir są niezmiernie lepsze dzięki precyzyjności, z jaką winiarnia wykazuje się w tworzeniu wina.
Powstałe wina pokazują,niewielki kontakt i ingerencja gwarantują fantastyczną jakość win o wyjątkowych cechach.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Guardiavigna 2016. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.