Przechowywać w piwnicy do 8 lat. Dekantować 1 godzinęJasno rubinowo-czerwony kolor, w nosie nuty wiśni, malin, truskawek i odrobina czekolady. Podniebienie jest zarówno wykwintne, jak i potężne, z delikatnymi taninami i wspaniałą kwasowością.
Aromaty śliwek, malin, czekolady i pikantna nuta grzybów naprawdę definiują ten genialny Pinot Noir. Wyczuwalna jest nuta dębu, która wspomaga rozwój tego ładnie złożonego i idealnego wina. Finisz jest długi z odrobiną czekolady na końcu.idealnie nadaje się do makaronów, grillowanych mięs, wieprzowiny i serów.Pegasus Bay Winery szczyci się produkcją najwyższej jakości owoców przy małej interwencji, która wyraża terroir i skutkuje oszałamiającymi winami.
stosowane są zrównoważone techniki zarządzania winnicą, w tym niski poziom upraw i nieznaczna obsługa owoców w całym procesie. Delikatne tłoczenie, fermentacja malolaktyczna z rodzimych drożdży i klarowanie wina poprzez osadzanie - wszystko to przyczynia się do produkcji najwyższej jakości, niezwykle interesujących win.
Stosując klasyczne metody produkcji wina z Burgundii, winogrona były zbierane ręcznie na przeróżnych etapach, by zapewnić optymalną dojrzałość. Owoce odszypułkowano i poddano fermentacji w niedużych kadziach fermentacyjnych.
Po fermentacji wino umieszczono w znikomych dębowych beczkach, z czego 30% stanowił nowy dąb. Następnie nastąpiła wtórna fermentacja (malolaktyczna) przed dojrzewaniem poprzez 18 miesięcy w beczce.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Pinot Noir 2020. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.