Przechowywać w piwnicy do 6 lat. Nie ma zapotrzebowania dekantacji przed podaniem.Wielokrotnie nagradzany winiarz Allan Johnson zdobył ponad 80 złotych medali za swoje wina Palliser od czasu dołączenia do posiadłości w 1991 roku.
W sumie winnica posiada 85 hektarów najwyższej jakości winnic w Martinborough, gdzie uprawia się nieszablonowe Sauvignon Blanc i Pinot Noir. Posiadłość obecnie przekształca całe swoje gospodarstwa w rolnictwo organiczne i eksperymentuje ze zrównoważonymi praktykami, aby zachować ziemię i biznes dla następnego pokolenia.
W tej butelce Allan dąży do stworzenia "dojrzałego, pełnego i bogatego" Pinot, który ukazuje czysty charakter odmiany, wykorzystując owoce z nadzwyczajnej winnicy Pencarrow wraz z dwoma ekologicznymi winnicami.
Owoce są zbierane ręcznie i poddawane naturalnej fermentacji przy użyciu dzikich drożdży, a następnie dojrzewają poprzez 10 miesięcy w beczkach z francuskiego dębu. Namawiający nos otwiera się delikatnymi nutami dojrzałych malin, wiśni i granatu wraz z nutami suszonych ziół, spalonej słońcem ziemi i przyprawy do pudełka cygar.
Pierwszy łyk ujawnia średnie ciało wsparte delikatnymi taninami i bogatymi owocowymi smakami, które długo utrzymują się na języku. Proszę dopasowywać z włoskimi lub francuskimi wędlinami, pieczoną wieprzowiną, daniami z makaronu na bazie pomidorów, a choćby luźnymi daniami dzielonymi, takimi jak pizza albo nachos.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Pinot Noir 2020. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.