Przechowywać w piwnicy do 17 lat. Nie ma zapotrzebowania dekantacji przed podaniem.Jedna z najnowocześniejszych winiarni w regionie Margaret River, Moss Wood została założona w 1969 roku w Wilyabrup. Przez ostatnie cztery dekady posiadłość znajdowała się w rękach Clare i Keitha Mugfordów, których poświęcenie i dbałość o szczegóły pozwoliły wyprodukować jedne z najkorzystniejszych win w regionie.
Morski klimat Margaret River i żwirowo-gliniaste gleby idealnie nadają się do uprawy Cabernet Sauvignon. Mugfordowie zainspirowali się winami z Medoc w Bordeaux, które są wyprodukowane w podobnych warunkach, łącząc moc i głębię smaku z wyrafinowaniem i elegancją.Ich tradycyjny Moss Wood Cabernet jest tworzony z ręcznie zbieranych winogron z niewielką ilością Petit Verdot i Cabernet Franc, by dodać złożoności cuvee.
Po fermentacji w zbiornikach ze stali nierdzewnej młode wino jest przenoszone do stosowanych beczek z francuskiego dębu. Następnie wino dojrzewa przez 31 miesięcy, aby zmiękczyć taniny i dodać subtelne nuty korzenne i dębowe do bogatego rdzenia ciemnych jagód, śliwek i wiśni.
rezultatem jest znaczny i piękny Margaret River Cabernet, który znakomicie nadaje się do łączenia z znacznymi daniami z czerwonego mięsa albo do przechowywania w piwnicy przez kolejne 10-15 lat.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Cabernet Sauvignon 2019. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.