Przechowywać w piwnicy do 5 lat. Podawać schłodzone. Państwo Cronks porzucili swoje korporacyjne życie w Londynie i wraz z młodą rodziną przeprowadzili się do wiejskiej Prowansji, by spełnić marzenie o produkcji wina w południowej Francji.
Z pomocą Master of Wine Angeli Muir, para wypuściła swoje pierwsze wino w 2011 roku i odniosła ogromny sukces na całym świecie dzięki swym pysznym różowym winom, które naprawdę oddają smak słonecznego Lazurowego Wybrzeża.
tosunkowo nowym dodatkiem do rodziny Mirabeau jest przeurocze musujące różowe wino o nazwie La Folie. Wino powstaje z czterech klasycznych prowansalskich odmian: Cinsaut, Syrah, Grenache i Collombard, a winogrona są precyzyjnie zbierane w nocy, by zachować naturalną świeżość i typowy aromatyczny charakter.
W winiarni winogrona są winifikowane zgodnie z metodą Charmat, która jest jeszcze techniką wykorzystywaną do produkcji Prosecco. Wynikiem jest idealne bladoróżowe wino musujące, które w nosie emanuje nutami grejpfruta, skórki cytryny, białej brzoskwini i rozgniecionych czerwonych jagód.
Pierwszy łyk ujawnia przepyszną świeżość wraz z gładkimi drobnymi bąbelkami i nutami truskawek i malin. Lekkie ciało i czyste smaki sprawiają, że jest to perfekcyjne wino do picia w gorący letni dzień samodzielnie albo do sałatek, dań rybnych i świeżych owoców morza.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla La folie sparkling rose. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.