Pić dzisiaj, leżakować do 9 lat. Nie ma potrzeby dekantacji przed podaniem.Mauro zostało założone przez Mariano Garcíę, który poprzez trzydzieści lat pracował w legendarnej winiarni Vega Sicilia jako kierownik techniczny.
Winiarnia znajduje się w Ribera del Duero, która jest najistotniej znana z doskonałych czerwonych win tworzonych z konwencjonalnej hiszpańskiej odmiany Tempranillo. Ta butelka została tworzona z owoców pochodzących z Tudela de Duero i Traspinedo, gdzie winorośle są sadzone na glebach wapiennych i gliniastych, a nieznaczna liczba Syrah zmieszana z cuvee, by dodać złożoności i ciała.Winogrona są winifikowane oddzielnie dla każdej odmiany i winnicy, aby zapewnić Mariano maksymalną kontrolę nad ostatecznym składem mieszanki.
Młode wino jest następnie starzone w beczkach z francuskiego i amerykańskiego dębu poprzez 16 miesięcy, polerując i korelując najróżniejsze elementy w bogato warstwową i klasyczną hiszpańską czerwień.SNos otwiera się kuszącymi nutami ciemnej śliwki, cassis i jeżyny, podczas gdy pierwszy łyk ujawnia obfite, pełne ciało, jedwabiście gładką konsystencję i należycie rozwinięte taniny.
Długi, wyrafinowany finisz doprawiony jest nutami pudełka cygar i słodkich przypraw z dębu, a odważny profil smakowy powoduje, iż wino to doskonale nadaje się do bogatych hiszpańskich wędlin albo sporych dań z makaronu na bazie pomidorów.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Mauro 2021. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.