Przechowywać w piwnicy do 10 lat. Zdekantować do godziny przed podaniem.Martinet Bru to równa mieszanka Grenache i Syrah, pełna hojnych nut jeżyn, cassis, łupkowej mineralności i prażonego dębu. Zostało skategoryzowane z jednej winnicy znanej jako Mas Torrent, należącej do posiadłości i położonej na granicy Prioratu z Montsant.
obecnie powszechnie uważany za jedną z najkorzystniejszych lokalizacji dla czerwonego wina w Hiszpanii, region Priorat został zdziesiątkowany podczas plagi filoksery w XIX wieku. José Luís Pérez, założyciel Mas Martinet, odegrał ważną rolę w jego odrodzeniu w latach 80-tych, bardzo w zapoczątkowaniu ery wina najwyższej jakości.
aktualnie Mas Martinet została przekazana jego córce, Sarze Pérez, znanemu enologowi i winiarzowi.Martinet Bru rozwija się w wytworne, mineralne podniebienie, z potężnymi nutami czarnych owoców, cynamonu, wanilii i suszonych ziół.
Ma hojny charakter, z całym ciepłem wypalonego słońcem kamienia Priorat. Taniny są aksamitne, nadając winu genialną strukturę i pojawiają się na długim finiszu. Owoce dojrzewały przez 17 miesięcy we francuskim dębie przed butelkowaniem.
Proszę rozważyć połączenie tego wina z chorizo, jagnięciną lub bogatym risotto.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Martinet Bru 2022. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.