Proszę pić teraz lub przechowywać w piwnicy do 10 lat. Zaleca się dekantację przez pół godziny. Marka Martin Ray kreujeła historię kalifornijskiego wina poprzez co najmniej 30 lat między latami 40-tymi a 70-tymi, kiedy to była uważana za prawdziwego pioniera uprawy winorośli w Santa Cruz.
Ta sama producent została następnie zakupiona i odnowiona w latach 90. Poprzez Courtney Benham, która następnie przeniosła swoją siedzibę do Santa Rosa. Dziś producent, która posiada 5 hektarów winnic i pozyskuje winogrona od plantatorów z pobliskich regionów, produkuje szereg perfekcyjnych win pod kierownictwem winiarzy Leslie Mead Renaud i Raemy Paterson.Winogrona Cabernet Sauvignon pochodzą z wyselekcjonowanych, nisko skutecznych winnic w Alexander Valley, Sonoma County i Napa County.
Równowaga tej mieszanki wynika właśnie z rozmaitych cech klimatu, gleby i wysokości między najróżniejszymi winnicami. Po zbiorach winogrona poddawane są fermentacji poprzez około 2 tygodnie w oddzielnych partiach. Gotowe wino dojrzewa we francuskim dębie przez 12 miesięcy.Wino ma intensywny, głęboki kolor i intensywnie owocowy profil aromatyczny.
W nosie wyczuwalne są nuty porzeczek i jeżyn, a także jagód leśnych, a następnie aromaty ziół i przypraw. Na podniebieniu jest korzystnie zbudowane i jędrne z jedwabistymi i genialnie zintegrowanymi taninami. Finisz jest długi i przywołuje lekkie nuty przypraw.
znakomity dobór do czerwonego mięsa z grilla.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Cabernet sauvignon 2020. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.