Przechowywać w piwnicy do 5 lat. Podawać schłodzone. Dom Louis Bouillot produkuje wykwintne wina musujące od 1877 roku i umiejętnie łączy swoje szlachetne dziedzictwo z najnowszą technologią i wiedzą winiarską, by na nowo zinterpretować konwencjonalne Cremant de Bourgogne na nowy wiek.
Ich Perle de Vigne lub "Perła Winorośli" jest perfekcyjnym przykładem stylu Louis Bouillot, który łączy złożoność i wyrafinowaną strukturę z długiego starzenia się osadu z lekkim, świeżym owocowym charakterem.
Zaprojektowane, by pokazać pijącym wyjątkowość burgundzkiego terroir i umiejętności winiarskie posiadłości Louis Bouillot, to żywe wino musujące jest produkowane z czterech głównych autochtonicznych odmian regionu: Chardonnay, Pinot Noir, Aligoté i Gamay.
Nos oferuje kuszące aromaty czerwonych jagód, które przenoszą się na podniebienie, gdzie występuje jasna kwasowość i gładkie, niewiele znaczące bąbelki. Poprawnie zaokrąglona struktura i świeżość powodują, iż jest to nadzwyczajne wino gastronomiczne z potencjałem do łączenia ze wszystkim, od sałatek i wędlin po świeże owoce morza i grillowane ryby.
Aby zapewnić, że winiarnia pracuje tylko z bezkompromisowcem najkorzystniejszej jakości, winogrona są zbierane ręcznie i starannie fermentowane zgodnie z konwencjonalną metodą, która jest taka sama jak ta użytkowana w Szampanii.
Po drugiej fermentacji w butelce wino dojrzewa przez 12 miesięcy na osadzie drożdżowym, by nadać gotowemu winu uzupełniającą złożoność i charakter.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Perle de vigne cremant de bourgogne. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.