Pić dzisiaj albo przechowywać w piwnicy do 6 lat. Podawać schłodzone. Lismore zostało założone przez kalifornijską winiarkę Samanthę O'Keefe, która zakochała się w 300-hektarowej farmie po przeprowadzce do RPA w 2000 roku.
Z biegiem lat przekształciła posiadłość w jedną z najlepszych winiarni w regionie dla win o chłodnym klimacie. W 2018 roku jej ciężka praca została doceniona poprzez prestiżową Cape Winemaker's Guild, która uczyniła ją szóstą kobietą winiarzem, która dołączyła do organizacji.Lismore jest najistotniej znane ze swych rewelacyjnie zbalansowanych białych win dzięki oryginalnemu terroir posiadłości.
Winorośl jest sadzona na zboczach u podnóża pasma górskiego Riviersonderend, gdzie chłodniejsze warunki oznaczają, że zbiory przede wszystkim przypadają 3-4 tygodnie później aniżeli w większości innych regionów RPA.
Ten długi, powolny okres dojrzewania pomaga rozwinąć prawdziwą głębię smaku owoców bez utraty ich naturalnego aromatu i świeżości. Ten Sauvignon Blanc jest tworzony w 30% z owoców pochodzących z renomowanych winnic Greyton w Lismore oraz w 70% z winnic w Helderberg i Elgin.
70% wina jest fermentowane i starzone w sporych neutralnych dębowych beczkach, a pozostała część w 1500-litrowym betonowym jaju. W obu przypadkach przedłużony kontakt z osadem drożdżowym dodaje złożoności i bogatszej, kremowej konsystencji, która atrakcyjnie współgra z jasnymi nutami cytrusów i świeżych ziół i słoną mineralnością winogron.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Barrel fermented sauvignon blanc 2021. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.