Przechowywać w piwnicy przez 25 lat lub dłużej. Dekantować przez 2 godziny albo dłużej przed podaniem.Pachnący nos czerwonej i czarnej wiśni, suszonego tytoniu, bogatej w żelazo gleby, skórki pomarańczowej i pokruszonego kamienia wita Państwa od samego początku.
Winogrona Sangiovese zostały skatalogowane z działki Ugolaia, magicznej winnicy, która rośnie na czerwonych glebach, około 300 metrów nad poziomem morza w południowo-zachodniej części apelacji Montalcino.Lisini jest jedną z niewielu rodzin produkujących Brunello w tym regionie Montalcino.
Willa znajduje się w nieznacznym miasteczku Sant'Angelo in Colle i została zbudowana w starym toskańskim stylu z kamienia i terakoty - odzwierciedlając rustykalny, tradycyjny fason rodzinnych win. Aktualnie jest prowadzona przez dwóch braci, Carlo i Lorenzo Lisini, z pomocą ich kuzynki Ludovicy.W ustach Ugolaia jest wyczuwalnym, pełnokrwistym czerwonym winem.
Dominują w nim aromaty owoców i ziemi - proszę szukać dzikich malin, cassis i jeżyn, przeplatających się ze skórą, ciemną czekoladą i dymem. Taniny są drobnoziarniste i aksamitne, co powoduje, że jest to wino, którym można radować się młodo lub przechowywać w piwnicy poprzez jakiś czas.
Przed wypuszczeniem na rynek wino leżakowało przez cztery lata w dębie slawońskim i nieco dłużej w butelce. Idealnie pasuje do łączenia z sosami pomidorowymi, stekami lub dojrzałymi serami.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Brunello di montalcino ugolaia 2015. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.