Przechowywać w piwnicy do 10 lat. Podawać schłodzone. Lakeview Cellars zostało założone przez Eddy'ego Gurinskasa i jego żonę Lorraine w 1991 roku, którzy w pierwszym roku wyprodukowali imponujące 2300 skrzynek.
Dziś posiadłość specjalizuje się w tworzeniu pełnych czerwieni i delikatnych, aromatycznych białych win. W ostatnich latach chłodny klimat Niagary pomógł na dodatek umieścić region na mapie win lodowych, ponieważ spadające temperatury pomagają zamrozić winogrona i skupić cukry.
To zmysłowe wino lodowe tworzone jest z hybrydowej odmiany winogron Vidal, która jest uprawiana przeważnie w Niagarze i północno-wschodnich Stanach Zjednoczonych dzięki swojej wytrzymałości na niskie temperatury.
Jest to idealny dobór do produkcji wina lodowego, ponieważ jest w stanie wyprodukować dużo cukru i kwasowości, co z kolei pomaga w produkcji świetnie zbalansowanych słodkich win. Ten konwencjonalny przykład jest pełen aromatycznych nut moreli, mango, ananasa i miodu, podczas gdy pierwszy łyk ujawnia soczyście słodki profil smakowy z dużą ilością dojrzałych owoców tropikalnych i długim finiszem z jasną smugą kwasowości, by zrównoważyć cukier.
Jest to nadzwyczajne wino do podawania zamiast deseru albo do gruszek w koszulce, serników owocowych, a nawet serów pleśniowych. Może być też przechowywane w piwnicy przez kilka kolejnych lat, żeby dodać mu złożoności i poloru.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Lakeview cellars vidal icewine 2019. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.