Przechowywać w piwnicy do 2 lat. Podawać schłodzone. Czcigodna historia posiadłości Manincor sięga 1608 roku, kiedy to Hieronymus Manincor rozpoczął budowę na ziemi przyznanej mu przez cesarza w uznaniu jego lojalnej służby.
Położona w górzystej północno-wschodniej włoskiej prowincji Południowy Tyrol, posiadłość pracuje jednocześnie z lokalnymi, jak i międzynarodowymi odmianami winogron, które są uprawiane na ich idealnych alpejskich winnicach.La Rose de Manincor to bogaty fason różowy wykonany z najlepszych winogron Syrah, Cabernet Sauvignon, Merlot, Tempranillo i Lagrein.
Wino powstaje przy użyciu metody saignee lub "krwawieni"A polegającej na ekstrakcji części moszczu winogronowego, który ma stać się najkorzystniejszymi czerwonymi winami Manicor. Po 24 godzinach kontaktu ze skórką ta liczba moszczu winogronowego jest usuwana i poddawana oddzielnej winifikacji, dzięki temu wino ma przeuroczy łososiowo-różowy barwa i owocowy profil smakowy.Moszcz jest następnie fermentowany w dębowych beczkach i pozostawiony na osadzie, by dodać mu złożoności i kremowej konsystencji.
efektem jest lekki i świeży róż, który eksploduje jasnymi czerwonymi jagodami, śmietaną i nutami suszonych ziół. Na podniebieniu żywa kwasowość i umiarkowana struktura sprawiają,świetnie nadaje się do smażonej ryby, grillowanego kurczaka lub letnich sałatek.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla La rose de 2023. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.