Proszę delektować się nim dzisiaj albo przechowywać w piwnicy do 10 lat. Zdekantować do godziny przed podaniem.Jeśli chcą Państwo odkryć argentyńskie wino, które leży poza światem Malbec, jest to fantastyczne miejsce do rozpoczęcia.
Jest ono wyprodukowane z mniej znanego szczepu Bonarda, który pierwotnie pochodzi z Sabaudii, ale znalazł nowy dom na glebach Argentyny. Początkuje się od bogatych zapachów czerwonych i czarnych owoców żywopłotu, wspartych nutami dymu, dębu, drzewa sandałowego i kakao.La Posta to wynalazek największego argentyńskiego duetu winiarskiego ojca i córki - Nicolasa i Laury Catena.
Wraz z trzecim pokoleniem winiarzy Luisem Reginato i garstką rodzin uprawiających winorośl, Catenowie założyli La Posta w 2000 roku, w samym sercu Mendozy.Podstawą tego olśniewającego czerwonego wina jest pojedyncza winnica w Guaymallén, rosnąca na wysokości 2300 stóp, którą rodzina Armando opiekuje się od 1887 roku.
Jest to bogate, wypełniające usta wino, z hojnymi nutami jeżyn i malin, subtelnymi nutami dębu i odrobiną ciemnej czekolady. Proszę szukać dojrzałych, jedwabistych tanin, żywej kwasowości i długiego finiszu.
Pod względem charakteru, wina Bonarda najlepiej porównywać do Zinfandela i można je spożywać ze stekami, potrawami z grilla lub dojrzałymi serami.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla La Posta Armando Bonarda 2021. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.