Pić dzisiaj albo przechowywać w piwnicy do 11 lat. Zdekantować 2 godziny przed podaniem.anta Lucia Noir reprezentuje spotkanie tradycji i innowacji, gdzie rodzime chorwackie winogrona harmonijnie łączą się z ich bardziej znanymi międzynarodowymi kuzynami.
Składające się w 50% z Merlot, 30% Cabernet Sauvignon i 20% Teran, to odważne butelkowanie z rodzinnej winiarni Kozlovic prezentuje potencjał Istrii do produkcji poważnych czerwonych mieszanek.Gianfranco i Antonella Kozlovic produkują swoje Santa Lucia Noir tylko w najlepszych latach, aby zapewnić stałą wysoką jakość we wszystkich rocznikach.
Perfekcjonistyczna para także ręcznie zbiera wszystkie winogrona do tego wina i nalega na dojrzewanie wina w dębowych beczkach przez 18 miesięcy, by dodać złożoności i stworzyć wino zdolne do dłuższego starzenia.Po otwarciu butelki od razu rzuca się w oczy głęboki czerwony barwa specyficzny zarówno dla Cabernet Sauvignon, jak i Teran i potężne aromaty dzikich ciemnych jagód, skóry i słodkich przypraw.
Pierwszy łyk ujawnia pełne ciało z dużą ilością konkretnych tanin uzupełnionych soczystymi smakami czarnych owoców i nutami dziczyzny i ziemi. Jeśli się Państwo oprą, to wino będzie się pięknie starzeć przez następną dekadę.
Dla tych, którzy wolą młodsze wina, proszę spróbować podać tę dużą butelkę wraz z najlepszym stekiem albo grillowanym mięsem, aby zrównoważyć mocne smaki i taniny.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Santa Lucia Noir 2016. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.