Pić dzisiaj lub przechowywać w piwnicy do 20 lat. Zdekantować na 1 godzinę przed podaniem. Prekursorska rodzina Kaesler po raz pierwszy osiedliła się w dolinie Barossa w latach czterdziestych XIX wieku i do 1893 roku zasadziła tu swoje pierwsze winorośle.
dzisiaj, pokolenia później, to właśnie te starożytne oryginalne winorośle pomogły umieścić posiadłość na mapie najwyższej jakości Shiraz. Obecni właściciele praktykują rolnictwo regeneracyjne w całej posiadłości, filozofię, którą uważają za krok poza stabilne rolnictwo, ponieważ ma ona na celu pozostawienie ziemi udoskonalonej niżeli ją zastali.
Old Bastard to flagowy cuvee rodziny, nazwany na cześć tych starych, sękatych winorośli, które produkują intensywnie skoncentrowane owoce używane do tego wina. Winogrona są zbierane ręcznie, żeby zapewnić wysoką jakość we wczesnych godzinach porannych, zanim zrobi się zbyt gorąco.
Są one następnie poddawane winifikacji zgodnie z tajnymi metodami winiarskimi rodziny przy użyciu najnowocześniejszych technik, aby stworzyć imponującą gamę najwyższej jakości win Shiraz. Ostatnim etapem jest długi okres dojrzewania w nowych i stosowanych beczkach z francuskiego dębu, dodając kuszące dymne i pikantne nuty do konkretnego rdzenia soczystych ciemnych owoców.
Na podniebieniu odszukamy pokaźne, pełne ciało, mocne taniny i długi finisz doprawiony tostami, dymem drzewnym, cedrem i zmiażdżonymi dzikimi jagodami.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Old bastard shiraz 2020. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.