Proszę radować się nim dzisiaj albo przechowywać w piwnicy przez kilka lat. Podawać schłodzone, bez konieczności dekantacji.W wiosce Blienschwiller w Alzacji, lubiany dom Meyer od wieków uprawia winogrona.
Butelkowanie i sprzedaż wina to stosunkowo niedawny rozwój rodziny, zapoczątkowany poprzez Huberta Meyera w 1976 roku. Jednak z tak bogatą historią i głęboką pokoleniową znajomością terroir, produkują genialną gamę alzackich win musujących.
W ostatnich latach Hubert powoli przestawił się na pracę w winnicy, a nie w piwnicy. Większość spraw związanych z winiarnią jest dzisiaj w rękach jego syna, Pierre'a, eksperta enologa, który ma na swoich barkach 10 pokoleń winiarstwa.Ten Crémant jest wytwarzany w 100% z Pinot Blanc, starzony poprzez 18 miesięcy na osadzie przed butelkowaniem.
oferuje nos z przezroczystością - wyrafinowane nuty gruszki i brzoskwini unoszą się z kieliszka, z nutą mineralności i wiciokrzewu. Cykl dojrzewania dodaje pewnego bogactwa na podniebieniu, gdzie znajdą Państwo smaki słodkich owoców pestkowych, jabłek i cytrusów.
Z zaledwie 6 g dodanego cukru na litr, ten Brut wytwarza trwałe wrażenie rześkości i jasnych owoców. Doskonale spełni oczekiwania jako aperitif albo w połączeniu z alzackimi wędlinami, preclami lub delikatnymi daniami z owoców morza.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Cremant d'Alsace Brut, FR-HM-NV0001. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.