Przechowywać w piwnicy do 15 lat. Dekantować do godziny przed podaniem.Wino Finca Peña Lobera, wytwarzane w 100% ze szczepu Tempranillo, cechuje się hojnym nosem dojrzałych czarnych owoców i aromatycznych przypraw.
Owoce pochodzą z regionu Burgos w północnej Hiszpanii. Wino to jest świetnym wprowadzeniem do win Hacienda Solano i znanych czerwonych win Ribera del Duero.Hacienda Solano została założona poprzez rodzinę Cubillo, a troje rodzeństwa Cubillo, Estrella, Nuria i Agustín, nadal prowadzi codzienne operacje.
Rodzina zaczynała jako plantatorzy, dostarczając najwyższej jakości winogrona z najkorzystniejszych działek Ribera del Duero do winiarni w całej północnej Hiszpanii. W 2001 roku stworzyli swoje pierwsze wino, z pomocą znanej enolog Sophie Khün.Finca Peña Lobera ma jasny rubinowy odcień w kieliszku.
Można się nim delektować natychmiast albo przechowywać w piwnicy do 10 lat. Podniebienie ujawnia dojrzałą, krągłą teksturę, z aksamitnymi taninami i intensywną kwasowością. To soczyste, przystępne do picia wino.
Wyczuwalne są aromaty dżemu jeżynowego, czarnej wiśni, czekolady i skóry, z subtelnymi nutami przypraw i suchych zarośli. Mogą Państwo delektować się tym winem Ribera del Duero samodzielnie lub w połączeniu z pikantną kiełbasą, serem Manchego lub szeroką gamą tapas.
Opinie i recenzje użytkowników
Dodaj opinie lub recenzję dla Finca pena lobera 2019. Twój komentarz zostanie wyświetlony po moderacji.